CEL O PARADÍS?


El Cap de Barbaria, particular homenatge a Lucia y el Sexo

La porta d’entrada és la Savina, escenari d’arribades i comiats, un accés portuari que dóna nom a l'arbust típic de l'illa. Llogar una moto, a alguns dels molts punts de lloger, i partir cap al centre del paradís és l'objectiu. A la primera i única carretera asfaltada trobaràs un indicador cap als Pujols, agafa'l per perdrer-te pel camí. Trobaràs l'estany pudent, una salinera natural que fou durant anys l'única indústria existent a Formentera. L'estany brilla davall es sol i les muntanyes d'or blanc saluden als viatgers que poden apropar-se al Parc Natural d'Illetes. A la zona trobaràs unes platges d'arena blanca i aigua turquesa de inigualable valor. La més idíl·lica és la que dóna nom al parc, on la terra s'estreny i permet tenir el cap banyat d'un mar i els peus un altre. La platja Tanga o Es Cavall d'en Borràs també són inoblidables. Necessites visitar-les per ser feliç mentre recordis. I a la punteta nord de l'illa es troba s'Espalmador, un diminut illot que ofereix una llacuna d'argila natural, al que arribes en vaixell i pots untar-te de fang i rejovenir o veure l'illa des del mar, tot un luxe. La mateixa carretera et porta al centre turístic de l'illa, anomenat Es Pujols, té un passeig hippie a la vorera de la mar i una platja amb molt d’encant quan el sol ja es pon i ningú decideix banyar-se.

Sant Francesc, la població major de l'illa, té zona reservada pels vianants a més d’un museu etnològic, l'ajuntament, el major supermercat de l'illa i l’esglèsia blanca i fortificada davant la qual es celebren els concerts de Sant Jaume, entre altres festivitats, en el qual enguany ha participat ESREBOSTER amb gran acollida de públic. La mateixa població t'indica el camí per arribar a Cala Saona, un indret màgic de diminutes dimensions en el qual la sal s'incrusta a la pell i a les mucositats del cos. Amb el cap banyat i el rostre humit es l'hora de fer el camí cap al far de Barbaria, que limita amb el sud de l'illa com si fos la lluna. Busca la finestra del mar i tornaràs acaronar la felicitat. Una illa que una vegada la trepitjes mai més tornes a ser igual.

Sant Ferran es troba al centre de l’illa i encara conserva el seu esperit hippie amb la Fonda Pepe on es van refugiar músic com Bob Dylan, Pau Riba o Pink Floyd. Lloc ideal per a fer una aturada a la plaça major a mitjanit on l'ambient festiu es viu al carrer juntament amb els demés viatgers. Arribem a la zona del Migjorn on trobem el caló des mort, una preciosa entrada del mar on no el temps es deté i la roba fa nosa. La platja dels Arenals és apte per jugar a volei platja, caminar durant quilòmetres, fotografiar-se i endinsar-se al mar sense pressa. Abans d’arribar al far de la Mola, trobem Es Caló de Sant Agustí, un petit port natural on les vistes al mar són exclusives i romàntiques. Seguim fins a la Mola i després de fer 18 quilòmetre a peu, amb bici, moto o cotxe arribem a la fi del món, allà on s’acaba l'illa i la terra. El Far de Formentera, situat a dalt d’un penya-segat que fa 140 metres sobre el mar, es troba entre molins de vent, figueres, camins de pedres, girasols, cel lluent, gavines missatgeres i mars eclèctics.

Nota: Com tots els llocs de mar busca el teu racó sense guies i deixa't emportar pel vent i les onades. Contesto a la pregunta del post: FORMENTERA. Quin és el teu indret preferit a l'estiu?

Comentarios

Entradas populares