Canal Alfa, la programació audiovisual de Kosmopolis

Des de 2002, Canal Alfa és la programació audiovisual del festival de literatura Kosmopolis que demostra que es pot concebre un canal televisiu experimental inspirat i dedicat a la literatura amplificada. Del 14 al 16 de març, a l’auditori del CCCB es poden veure de manera gratuïta i en sessió contínua més de 40 peces de creació audiovisual. Consulta la programació completa de Canal Alfa.



Un ampli repertori de peces audiovisuals de diverses tècniques i procedències sobre els temes tractats a l’edició actual: Tercera Cultura, Novel·la Gràfica al Regne Unit, Homenatge a Roberto Bolaño, Literatura en Viu, Humor i Altres Medicines i Els Futurs de la Lectura.

Al programa d’enguany hi ha 13 estrenes entres les quals destaca Il Futuro, basada en “Una Novelita Lumpen” de Roberto Bolaño, pel·lícula amb coproducció espanyola estrenada recentment a Sundance i premiada a Rotterdam. La programació també inclou documentals intergeneracionals com We Are Poets, curtmetratges realitzats sota llicència Creative Commons com Tears of Steel,videopoemes basats en obres literàries com Yelp i peces audiovisuals d’humor dirigides per reconeguts directors com Spike Jonze, Nacho Vigalondo i David Shrigley, entre altres.

Com ja és habitual, dissabte al matí està dedicat als nens de totes les edats amb la programació familiar Alfakids, on es podran veure, entre altres peces, els curtmetratge d’animació que ha estat premiat a les últimes edicions dels Oscar The fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmoreque narra la passió pels llibres, i Jean de la Lune, una adaptació del llibre infantil escrit i il·lustrat per l'autor de bestsellers infantils Tomi Ungerer. I com ocorre des de K06, dissabte a la tarda comptarem amb la presentació dels millors videopoemes de la darrera edició de Zebra Poetry Film Festival a càrrec del director de programació Thomas Zandegiacomo.

Com a novetat d’enguany, del 14 de març al 14 d’abril, la plataforma online de cinema Filmin oferirà una programació especial Kosmopolis durant i després del festival a www.filmin.es/kosmopolis amb una compilació del contingut audiovisual d’anteriors edicions de l’Arxiu Kosmopolis i la selecció de 30 pel·lícules sobre literatura, ciència, ciència ficció i humor.




Si t'has quedat amb més ganes del festival de literatura amplificada KOSMOPOLIS, pots veure una part de la programació audiovisual Canal Alfa + part de l'Arxiu K, amb algunes de les activitats de les passades edicions de Kosmpolis, al portal de cinema online Filmin

Entre algunes de les peces audiovisuals retrospectives, es poden veure les actuacions/conferències/entrevistes de Lydia Lunch, Donna Leon, Saul Williams, Lou Reed i Laurie Anderson, Momus, John Giorno, Agustín Fernández Mallo. I entre les pel·lícules, algunes estrenes recents com "Faust" (la versió de Sokurov) o "The road". Animacions com "The secret of kells", "Persépolis" o "Ghost in the shell"; clàssics com "Los cuentos de Canterbury" (la versió de Pasolini), "El dr. Frankenstein" o "Metrópolis". Documentals com "Mones com la Becky", "Microcosmos" o "Gonzo" (sobre la vida de Hunter S. Thompson) i noves propostes cinematogràfiques com "Los Cronocrímenes" o "Diamond Flash". I algunes de les peces que durant el festival es van projectar a l'auditori del CCCB, com el documental "Bertsolari" i el curtmetratge "Protopartículas".

Comentarios

Entradas populares