VIDA PERMAMENT


Per a tu, padrí:

Quan el teu cos ha guanyat la partida a la vida, seguim sense oblidar la teva intensa veu, el teu rostre acabat d’afaitar, els teus ulls cels de tradició familiar i les teves celles pronunciades. Aquelles orelles a les que hem xerrat i hem acariciat durant anys, la teva estatura, les camises imperi d’estiu, el teu caminar característic, el somriure de lluitador, la teva pell cortida pels aires de muntanya i les teves mans aspres com el tronc d’un mil·lenari arbre.

Sempre recordarem l’essència amb la que et perfumaves, mostra del teu aspecte presumit era la pinta que duies a la butxaca abans de tocar carrer. I aquell estimat trinxet que utilitzaves per tallar qualsevol cosa, l’hem trobat davall sa fruitera i l’utilitzem per recordar-te a cada sopar. Caçador i cuidador d’animals com cap, ballarí de nits de gresca i bon jugador de ramiro a n’es bar d’es poble. Crític de pel·lícules del oeste, aficionat als diumenges de lliga que et mantenien davant del televisor i la quiniela. I sobretot germà gran dels teus germans, pare únic pels teus fill i padrí i padrina pels teus néts.

Després de 83 anys, hem après les lliçons de la teva experiència: la valentia i la independència amb la que has mantingut unida a tota una família. Al darrer dinar que vam fer junts a ca teva estaves com mai, rient i emocionat amb els teus descendents. Mai oblidarem les teves paraules silencioses amb les que vas explicar tots els detalls de la teva vida.

Et trobarem a faltar tant com els teus germans, els teus fills, els teus gendres i la teva nora. Vas ser fort fins al darrer sospir i sense pretendre fer d’aquest escrit un llibre, ens despedim de tu, predi.

Dels teus 7 néts i netes, de petit a gran: Liana, Marina, Miquel, Maria Margalida, Bel Victòria, Maria del Mar i Joana. Tots duim Abrines de cognom.

PD: Et desitgem un llarg viatge junt amb sa padrina Joana. Mai ens quedarem orfes de vosaltres, vos portam a dins. Escrit a 5 mans el 22 d'abril de 2009.


Comentarios

Entradas populares