Un tribut al jazz: des del bebop fins al hard bop

Cartell de Joan Garau

Des del bebop fins al hard bop
Roger Gutiérrez & The Mallorca Jazz Reunion del 20 al 22 de febrer

El projecte està basat en les sessions i els repertoris que interpretàven grans musics de jazz com Dizzy Gillespie, Charlie Parker, Jimmy Smith, Sonny Rollins o Miles Davis durant els anys 50's i 60's. El quartet composat per bateria, trompeta, contrabaix i piano/hammond farà tres concerts a Mallorca del 20 al 22 de febrer.

A l'actuació repassen diferents estils que van fer evolucionar el jazz en distintes èpoques des del bebop fins al hard bop. Començant amb el Hot Swing americà dels anys 40 passant per els primers temes de bebop, fins a la fusió més pura del jazz amb latin, afro o calypso. Una de les peculiaritats d'aquest quartet és la incorporació de l'orgue hammond, un instrument poc comú als nostres temps que proporciona a la banda i a l'oient una nova textura.

Agenda:
Divendres 20. Can Timoner a les 20:30h. Carrer s'Aljub 24 (Santanyí) Aportació: 7€
Dissabte 21. Vamp Café Concert a les 20:30h Carrer Indústria. Molino 3 (Palma). Entrada: 5€
Diumenge 22. Can Fogarada a les 18h. Camí de Jesús 113 (Palma). Reservar a info@canfogarada o al 659445383. Entrada 8€ socis/ 10€ la resta


Components:
ROGER GUTIÉRREZ: Bateria. Titulat amb el premi d'honor en la promoció de 2013 al Conservatori Superior del Liceu . Ha realitzat nombrosos concerts i gires amb el seu sextet format per: Ivan Gonzalez, Joan Mas, Santi de la Rubia, Pau Sala, Jose Carra. Ha actuat i gravat amb Perico Sambeat Quintet, Victor Correa D.O. Next generation, David Pastor, Ivan Kovacevic, Gianni Gagliardi, Fèlix Rossy & Lucas Martínez quintet, Mingus Ahead, Toni Vaquer...

PEP GARAU: Trompeta. Llicenciat amb Musica Moderna al Conservatori Superior del Liceu. Ha actuat i gravat amb grups de gran diversitat d'estils: The Impressions (banda fundada per Curtis Mayfield), Barcelona Jazz Orquestra, Matthew Simon & Mallorca Jazz Reunion, Jaume Anglada & Orquestra Sinfònica de les Illes Balears, Victor Correa D.O. Next generation, David Pastor i la big band del Taller de Músics, La Sucursal S.A., Maika Makovski, Jorge Pardo & Orquestra Sinfonica, entre d'altres.

MARKO LOHIKARI: Contrabaix. Llicenciat en música Jazz per l'Escola Superior de Música de Hèlsinki, Sibelius Academy, Finlàndia. Programa artístic d'improvisació per la Universitat de Gothenburg. Titulat en Pedagogia musical i Pedagogia general per la Universitat de Gothenburg. Músic professional en l'escena jazzística espanyola i europea. Ha realitzat nombroses gires i gravacions amb músics de gran renom com Marco Mezquida, Carlos Falanga, Albert Vila, David Xirgu, Gonzalo del Val, i un llarg etcètera.

LLORENÇ BARCELÓ: Piano/hammond. Cursant el darrer any de la carrera de musica moderna al Taller de Músics de Barcelona. Un conegut músic de Mallorca que des de molt jove ha actuat per molts clubs de Mallorca. Als 20 anys inicia els seus estudis a Barcelona, allà coneix a David Murray, uns mesos després actua amb ell a Milà i a Paris acompanyant a James Blood Ulmer. També va ser seleccionat per participar amb la European Jazz Orquestra fent una gira per Europa i enregistrant un disc a Kiev.






Comentarios

Entradas populares