Llegir ens farà llibres

 La primera llibreria de na Sofia

"Un punt, un llibre", "Jugam?", "Colors" els tres llibres màgics d'Hervé Tullet. Eric Carle també treballa molt bé la literatura infantil amb el seu univers d'animals "La pequeña oruga glotona", "El camaleón camaleónico" o "Oso pardo, ¿qué ves?" i Ana Llenas amb "El monstre de colors" i tots els seus llibres il·lustrats que arriba a l'ànima amb el llenguatge dels infants com "L'emocionari" quan són un poc més grans que donen molt de joc i autoconeixement. El poema musicat "Anam a caçar un ós" que Michael Rosen va adaptar per els més petits o "El peix irisat" de Marcus Pfister. I com aquestes hi ha mil referències, cada dia hi ha algun llibre nou que cal tenir a la llibreria dels més petits de la casa. Jo, que les jogines, les trob una nossa, considero que els llibres no fan mal mai i que sempre hi ha lloc per tenir-ne un de nou per fer volar la imaginació.

A na Sofia li entreten i passa estones sola i acompanyada amb els llibres. Encara no té paciència per escoltar tot un llibre però li contam petits contes i jugam amb els que escull. I avui per celebrar Sant Jordi hem inventat de nou la llegenda:  Vivíem a un món molt llunyà on tots els habitants eren dracs i monstres de colors, fins que un dia va arribar un cavaller que es va convertir en princesa. Ella llegia i vivia, vivia i llegia, i amb els anys va acabar parlant l'idioma de les flors.
 
Pd. I aprofitant el dia i el post, recupero el podcast sobre literatura infantil de 0 a 3 al programa radiofònic La Vila de Pingüí i  el segon capítol en el que vaig parlar de llibres de 3 a 6 aprofitant la setmana de la Fira de Bolonya, la fira més important de literatura infantil i juvenil, on en aquesta edició la literatura catalana ha estat la convidada d'honor amb la participació dels autors de Catalunya i les Illes.

Comentarios

Entradas populares