Mallorca terra endins

 

Passejar pes Pla de Mallorca és visitar l’ànima d’una illa interior amb costums i tradicions recuperades d’un temps llunyà. Terra endins, ens allunyem de la platja i l’asfalt, i ens retrobem amb la calma verda i blanca de camins secrets, panoràmiques aturonades i racons oblidats... inoblidables.

El reportatge Mallorca, terra endins  comença així. Aquest mes col·laboro en el dossier central de la revista Descobrir sobre les terres que ens han vist créixer i els pobles de l'interior de l'illa que transitam a diari d'ençà que vam tornar viure al paradís. Petra, Costixt, Sencelles, Llubí, Maria i Sineu amb les seves sínies, molins i conreus i per arrodonir-ho feim una excursió familiar al centre geogràfic de l'illa. Sa Comuna de Lloret.



Sa Comuna de Lloret és un espai natural perfecte per fer un passeig amb petits i grans. Lloc d'oci i lleure, on a més de picnics, es realitzen esport de muntanya, senderisme i itineraris educatius i de sensibilització ambiental per al públic familiar. És un terreny pla de 131 hectàrees de pins i garriga que es troba a 500 metres del nucli urbà de Lloret; es pot arribar en cotxe fins a l'inici de l'excursió i l'entorn està vallat però amb accès lliure. El centre geogràfic de Mallorca és una pedra de menys de 2 metres d'alçada que reivindica el km 0 de Mallorca amb les coordenades exactes del Centre Nacional d'Investigació Geogràfica. Algú encara no ho té clar?

Pd. De tant en tant, hi col·laboro i el meu darrer text publicat a la revista Descobrir Catalunya va ser al 2016 amb un reportatge sobre els personatges literaris de la Serra de Tramuntana: "Paisatges culturals arran de mar". Passo molt de gust d'escriure sobre i des del meu paradís. Esper que disfruteu, llegint-lo.

Comentarios

Entradas populares