Prima Vera

 
Ja som primavera! Aquesta setmana ha estat el dia de la poesia, el dia del pare, de la síndrome de down, de l'aigua, hem viscut el primer equinnoci de l'any i li traurem la darrera cama a la Jaia Corema. Avui diumenge de ram, de fira, diumenge plujós, hem canviat l'hora als rellotges i tancam una estació per entrar dins una altra. Equinocci de primavera, moment en que la nit dura tant com el dia i floreix la nova collita. Tot està naixent, un instant on conflueixen la vida i la mort amb l'evidència que té la vida per regenerar-se. Ara que la lluna entra en força i veig florir les flors pens en tot el procés interior i silenciós de l'hivern i com aquest interval ens durà fins a l'estiu, amb dies de més llum, nits més curtes, fertilitat i materialitat, també maternitat cap a la terra i els nostres semblants. Estam obrint camí cap el canvi, també d'estacionalitat. La primavera és temps de pluja i sol, foc i aigua, on conflueixen dos elements com la disbauxa i el caos que suposen la dança de la vida. Llum i obscuritat. Conscient i inconscient estan presents alhora. Un bon moment per fer plans, canviar, viatjar, sortir de la cova, deixar de covar l'ou perque les coses succeeixin. És un bon moment per començar noves aventures i noltros n'estam plantejant una de nova. Camino salvatge per celebrar la fertilitat de la vida.


Arriba Pasqua i amb ella les panades, els paambcaritats, les cucues, els confits, les processons de La Dolorosa i les vacances de Setmana Santa, un merescut descans per creients i agnòstics.

Glennie Kindred proposa al seu llibre "Sacred Celebrations" rituals per els solsticis i equinnocis que pots llegir i descarregar. A l'extracte sobre l'equinnoci de primavera encomana la feina de "treballar l'equilibri entre la ment racional i lògica amb instint i intuició" que a n'aquests moment coincideix amb la meva feina personal d'integrar el dedins amb el defora. També apunta "La tasca d'escolta i confiança en un mateix per actuar segons la saviesa interior i retornar al punt d'equilibri". 
La tercera ensenyança: "és hora de desfer-se del fred de l'hivern, de les capes de roba i anar a la recerca d'allò que volem per noltros i per el món".  
El quart manament: "sigui expansiu, cerca l'arribada de la primavera per tot". 
El cinqué: "faci un altar per honorar el despertar de la terra amb els 5 elements i flors de primavera". 
Sisè: "prengui el seu temps per meditar i plantar les teves propies llavors i mirar cap a on vas i com vols créixer. És el moment de renéixer i començar noves idees i rompre amb les velles idees obsoletes".
El setè manament del llibre: "Faci tot tipus de coses per fer volar el vent, escrigui missatges a les cintes per fer-los arribar a la gent". 
El vuité: "celebra i balla la teva energia positiva". 
Nové: "Visualitza't dins un ou o com si fossis una llavor i sent el teu nou tu que torna néixer i incuba nous plans i noves idees".

I per acabar, aquesta imatge: Que l'equinnoci de primavera ens porti al nou món, un món nou

Comentarios

Entradas populares