Bacanals imaginàries. Pintura digital de Joan Garau a l'exposició d'art enològic a PalmaJoan Garau il·lustra Bacanals Imaginàries un projecte d’intervenció sobre caixes de vi en col·laboració amb les bodegues Galmés i Ribot presentat a l’exposició d’art enològic organitzat per Catavinos a la seu de Palma.

Ahir es va inaugurar l’exposició "Cajas con Arte" on cinc bodegues juntament amb els artistes escollits van presentar la caixa de vi com un objecte de col·leccionista. La mostra es pot visitar fins a mitjan desembre a la seu de Catavinos al carrer Poima 6 del polígon de Can Valero. La col·laboració entre en Joan Garau i les bodegues Galmés i Ribot (Santa Margalida) va tenir molt bona acollida entre el públic i la crítica.

Les capses de llum MUSA il·lustrades per en Joan Garau com a peces d’art digital són caixes de vi inspirades en bacanals contemporànies. Cal·líope, Clio, Èrato, Melpòmene, Talia i Urània són el nom de les muses dedicades a la poesia èpica, la història, la poesia lírica, la tragèdia, la comèdia i la astronomia.

L’artista mallorquí de 27 anys continua amb la seva recerca particular de nous formats per a la creació de les obres d’art que escapin dels suports habituals. Aquesta vegada la pintura digital està retolada damunt una peça de metacrilat que substitueix la tapa de fusta de la caixa de vi per fer-la servir com a capsa de llum.

Les capses de col·leccionista MUSA modifiquen la seva funcionalitat un cop acabada l'ampolla de vi i el seu ús inicial, amb un petit esforç, es converteix en una capsa de llum per acompanyar les vetllades al voltant d'una taula. A l'exposició es poden adquirir les diferents capses de llum amb les ampolles de vi i els elements de ferreteria necessaris per muntar la làmpada seguint les senzilles instruccions. L'objectiu és gaudir de la calidesa dels colors projectats per mantenir l’esperit del raïm abans, durant i després del tast.

Pots visitar la web del projecte de l’artista Joan Garau:
Pots visitar la web de les bodegues Galmés i Ribot:
http://www.galmesiribot.com/
Pots visitar la web de l’organitzador de l’exposició Catavinos:
http://www.islacatavinos.com/cajas-con-arte/
JOAN GARAU (Mallorca, 1985) Pintor, il·lustrador i artista visual, a més de compositor musical és un creador d'obres úniques i singulars. De creació exuberant, és un apassionat del món de l'art que s'inicia als deu anys amb la pintura i als divuit es trasllada a Barcelona per estudiar la carrera de Belles Arts. Ha fet exposicions pictòriques individuals i col·lectives a Baleares, Catalunya, Madrid, Galicia, Londres i Polònia, entre altres indrets. Actualment treballa com a dissenyador gràfic, editor audiovisual i creatiu experimentat en el retoc fotogràfic i la maquetació.www.jgarau.com

Comentarios

Entradas populares