Desset veus poètiques a La Vila

Vista de s'escola vella des de canostra

Fa més de tres estius que per les festes de la Beata, s'Ateneu de Santa Margalida organitza una nit de Vi, Música i Poesia al pati de l'Auditori de La Vila en una màgica nit d'estiu. Enguany a més han presentat la novetat editorial "Desset Veus Poètiques. Escriure, llegir i escoltar poesia a Santa Margalida" una antologia coordinada per Antoni Mas i Sergio Storti a la que he tengut el plaer de participar com a vilera d'adopció, ja que han fet un recull de totes les persones que han recitat a La Vila durant aquests anys.

Pere Joan Martorell menciona la publicació a la ressenya de l'Última Hora titulada Mallorca, terra de poetes: "Hem sentit dir moltes vegades que Mallorca és la terra on hi ha més poetes per metre quadrat. Mai no podrem saber si això és cert. En qualsevol cas, recentment s'ha produït un fet que avala aquesta teoria", referint-se a la publicació esmentada i continua. "Llegint el volum el lector s'adona de seguida de la diversitat. En efecte, allò que caracteritza aquest recull és l'ampli ventall de regisres que hi podem trobar. La mirada poètica abasta una gamma lírica que, malgrat ser particular i subjectiva, ancorada en la immediatesa del present o bé a l'encalç d'altres temps i altres quimeres, es converteix també en una reflexió oberta i universal, sobre el que des de la nit dels temps ha estimulat la creació, el paisatge i la naturalesa, el desig i l'amor, la identitat i la cultura, l'enyorança i l'amistat, el pas del temps i la mort... Al cap i a la fi sempre es parla i s'escriu del mateix, però des d'una perspectiva diferent. Aquí hi conviuen noms prou coneguts com ara Joana Abrines, Rafel Bordoy, Mateu Xurí, amb d'altres que, tot i la seva joventut, ja demostren el talent innat que reclama el conreu poètic: Clara Índia, Margalida Pericàs, Margalida Reynés... Sens dubte ens trobam davant una iniciativa que estimula i encoratja".

A més de veus, soul i tast de vi a la llum de la lluna ens vam alimentar de paraules i poesia perque continuïn així moltes nits d'estiu: escrivint, llegint i escoltant poesia a Santa Margalida.

Comentarios

Entradas populares