Benvinguda poesia

Feliç Dia de la Poesia

Avui dematí seré a la biblioteca de Sa Pobla celebrant el dia de la poesia i donarem la benvinguda a la primavera amb alumnes de 6è de les diferents escoles del poble. Contarem el conte de les estacions de John Burningham i treballarem poemes de Miquel Martí i Pol, Gloria Fuertes, Joana Raspall i Joan Vinyoli sobre març, les estacions i la primavera per treure'n un de propi amb la tècnica black out poetry i compartir-lo amb veu alta amb els companys. Experiència que busca la participació creativa de manera individual i col·lectiva vinculant la literatura amb altres arts com la música. Tal com vam fer amb els alumnes de 5è del CEIP Eleonor Bosch de Santa Margalida.

I l'horabaixa seré a la biblioteca de Cala Rajada per celebrar el Dia de la Poesia al taller de poesia per infants. Està obert al públic i no hi ha limitació d'edat, ens adaptarem i jugarem amb la paraula per descobrir i escriure petites endevinalles, cançons i poemes arrel de les quatre estacions, especialment la primavera. Veniu, estau convidats i farem florir la paraula amb poemes de la poeta Gloria Fuertes, per celebrar el centenari del seu naixement. I dimecres continuarem els tallers a la biblioteca de Ca'n Picafort amb els alumnes de 5è del CEIP Vora Mar. 

Salut i poesia.

---

Bio:

Llicenciada en periodisme por la Universidad Carlos III de Madrid i la USP de São Paulo, amb postgrau en guió televisiu per a programes d’humor i entreteniment per l'IDEC de la Universitat Pompeu Fabra. Ha treballat al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona portant la documentació audiovisual de l’exposició 'Pantalla Global' (2011), la programació de 'Canal Alfa' al festival de literatura amplificada Kosmopolis  (2013) i ha estat la productora del programa televisiu 'Soy Cámara' coproduït pel CCCB i TVE durant 5 anys. Amant de les paraules, el seu ritme, els accents i la cadència. Ha publicat a revistas especialitzades, a diaris digitals i al 2010 autopublica el seu primer poemari il·lustrat i musicat 'Poseía Poesía' amb Joan Garau, creador i artista plàstic, amb qui formen el col·lectiu Impar3en1, guanyant el premi E-poemes de La Vanguardia amb el videopoema 'I’Marte'. Ha estat antologada a 'Amb accent a la neutra. Antologia de dones poetes a Mallorca' editat per Lleonard Muntaner al 2014, a la plaquette nº 15 'Un glop de brutor dins del ventre' d'Adia Edicions, a 'Desset veus poètiques de La Vila', a 'Caldo de Cultivo', a 'El Comecuentos' i 'Anónimos 2.0' de Cosmopoética, Festival Internacional de Poesía de Córdoba. És una de les poetes compilades al documental 'Som Elles', a la web-sèrie 'Disertando a la hora del postre', al Festival 'Nuevas Realidades Videopolíticas' de la Universidad Politécnica de Valencia i el Festival 'Flux Club' amb diferents videopoemes. Ha estat co-coordinadora de l’Aparador de Poesia a l’Espai Mallorca amb Maria Antònia Massanet. Recentment ha estat mare i ha creat el videopoema col·lectiu sobre lactància materna, col·labora quinzenalment en el programa radiofònic 'La Vila del Pingüí' d'Ona Mediterrànea en una secció sobre maternitat i criança respectuosa. Des de 2015 ha realitzat un grapat de tallers d'escriptura creativa a diferents pobles de l'illa, entre ells Santa Margalida, Capdepera, Sineu i Inca amb creació de fanzine i recitals poètics per part dels participants. A més dels tallers d'escriptura per a escolars, és  voluntaria al primer punt LECXIT a Mallorca, programa de lectura per a l'èxit educatiu promogut per el departament educatiu de la Generalitat de Catalunya. Reuneix contingut sobre art, literatura i maternitat, a més de poemes, lectures, escrits breus i reflexions personals a la seva bitàcora.

Comentarios

Entradas populares