Versus - La Gran Vida (Ib3 ràdio)

Enguany he col·laborat al programa La Gran Vida d'Ib3 ràdio dirigit per Cristina Bugalló i ho he fet amb una secció poètica titulada Versus, fent dialogar a dues veus poètiques que s'entrellaçaven, on parlàvem de poesia, la meva gran passió. Amb la poesia he après a mirar, a viure, a veure i estimar.

1 Versus - 15/05 - Antònia Vicens i Antonina Canyelles.  


Vaig dedicar el primer programa amb un atac de valentia a les dues poetes mallorquines que més m'entusiasmen: Antònia Vicens i Antonina Canyelles. Dues poetes contemporànies i universals, molt diferents i beneïdes les diferències perquè com a lectora disfrut tant d'una com de l'altra, segons el meu estat i els seus versos. I ho vaig fer amb les entrevistes que vaig fer-li a cada una d'elles.

Antònia Vicens, somniava en ser escriptora i és escriptora amb una extensa obra de narrativa i una contundent i més recent obra poètica. Col·leccionava paraules de petita com si fossin els colors d'una paleta de pintura i a una entrevista que vaig fer-li recentment a casa seva ens parla de com i quan va començar la seva relació amb les paraules.

Antonina Canyelles, per altra banda sempre la consideraré la més punky de les poetes actuals als seus 77 anys. "Sempre he estat molt inconstant, molt de fer la meva”. Una inconstància que subratlla diverses vegades durant la conversa i que evidentment té a veure amb una educació potser fragmentària, i tanmateix sòlida com va assolir a l'estodiar música al Conservatori, entre altres detalls que ens va explicar al cicle "D'on Venen els Versos" de la Casa Blai Bonet (Fundació Mallorca Literària).

https://ib3.org/lagranvida?pl=1&cont=3d2e9a13-cb0a-449e-af4c-1011c9a2630a

2 Versus - 31/05 - Joan Brossa VS Andreu Vidal amb entrevista telefònica a Vicens Altaiò
3 Versus - 12/06 - Poesia VS Maternitats amb Carme Riera i "Cançons de Maternitat" Marta Elka
4 Versus - 29/06 - Poesia VS Música. O vals o no vals. Entrevista a David Carabén per el concert de La Lluna en Vers
 https://ib3.org/lagranvida?pl=1&cont=418eed73-b698-4685-a964-05ae13db65e7

5 Versus - 12/07 - Poesia versus infància. Gianni Rodari versus Gloria Fuertes

6 Versus - 26/07 - Poesia versus traducció. Patti Smith. Entrevista Laia Malo i el poemari "Auguris d'innocència"

https://ib3.org/lagranvida?pl=1&cont=81a59fab-aa06-4bd6-a4fe-9d70706ecb21

7 Versus - 5/10 - Maria Antònia Salvà - Maria Mercè Marçal. Entrevista Lluïsa Julià

8 Versus - 19/10 - Entrevista amb Toni Garau "Maria del Mar als ulls de Toni Catany"

9 Versus - 1/11 - Tots Sants. Lucia Pietrelli VS Francesc Vicens. Cantata "Irene i la Terra adormida" i "Lítica" (Males herbes, 2019)

10 Versus - 16/11: Nora Albert VS Alda Merini Poemari "Balades no pagades" (Adia Edicions)

11 Versus -  29/11 :  Margarita Ballester VS Pere Gomila.


12 Versus - 14/12: Al Cel Sien! Xesca Ensenyat VS Maria Antònia Salvà

Hem arribat a dotze entregues del VERSUS que he donat per acabat a finals d'any, per manca de temps però estic molt agraïda d'aquesta oportunitat que va començar després de Sant Jordi i que m'ha duit a conéixer i parlar amb poetes que no coneixia, a parlar amb altres que tenia moltes ganes d'escoltar i a re-cor-dar molts versos acostant-los al cor, com deia Blai Bonet, encara que han quedat moltes veus poètiques per el camí per continuar el camí de llegir-los i fer-los dialogar.

Comentarios

Entradas populares