el salt de la bella dona

La llegenda diu que la bella dona va saltar entre les muntanyes ajudada pel braç del seu marit i abans de que ell pujàs al santuari de Lluc, la culminació de la serra de Tramuntana, la donna ja l'esperava dalt del cim agenollada. Alguna divinitat havia alçat la verge i l'havia salvat de l'adéu infinit. Avui sabem que aquest déu era l'amant de la dama que l'esperava cada nit al mateix racó de l'illa on s'havien besat per primera vegada. Era un demiürg alat que quan va veure caure l'alé de la "seva" dama es va precipitar al buit entre les muntanyes per recobrir-la amb les seves ales. Un home que en la nit es converteix en au i vesteix de negre ratllat amb solapes d'americana.


Pd: quan la sonoritat de Mallorca no té limits.

Comentarios

Anónimo ha dicho que…
La leyenda es religiosa, es posible que la abuela de Selva, siempre nos la conto igual como tu la cuentas incluso alguna "glosa" tendras guardada en las que te conto cuando estava con nosotros.

Pero el día que hace un poco de ventisca parece que nos quiere decir algo ..... la vida sigue y hay que disfrutarla como mejor podamos.

Una besada

Entradas populares