Indrets autèntics de Mallorca

La revista Descobrir Catalunya m'han encomanat un reportatge sobre les cinc localitzacions més idíl·liques de sa roqueta. I aquestes són les propostes que he fet, gràcies a la vostra ajuda.


Necròpolis de Son Real a la vorera del Mediterrani

- Les cases de Son Real, una excursió a la vorera del mediterrani fins al cap dels fenicis, la zona més verge de la costa nord de Mallorca. El passeig s’inicia a les dunes de Ca’n Picafort, en el terme de Santa Margalida, i durant el camí s’observen els estats del mar, la necròpolis pretalaiòtiques, les cases velles de la possessió, s’illot d’es Porros, i els pinars.

- Els paisatges espectaculars de la Serra de Tramuntana amb personatges reconeguts com Robert Grave a Deià o Frederic Chopin i George Sand a Valldemossa.

- Raixa. Les referències d’aquesta possessió es remunten a l’època islàmica quan era una alqueria amb el nom d’Arraixa, tras la reconquesta catalana amb el repartiment de Jaume I, el municipi de Bunyola correspongué al comte del Rosselló. Es una finca que obté la calificació (BIC), d’accés públic que mostra el romanticisme dels exteriors. Es tracta d’un escenari natural per pel·lícules i anuncis.

- Platja d’es Trenc, declarada àrea natural d’especial interès. Exhibeix quatre quilòmetres de costa que es manté verge. La sorra blanca i l’aigua transparent permeten fondejar al costat de l’illa Gavina.

-
Parc natural de l’albufera d’Alcúdia. Es tracta de la zona humida més important de les Balears. A l’aiguamoll hi ha gran quantitat d’aus aquàtiques, 230 espècies catalogades, com les fotges i les gallinetes d’aigua; més de 400 espècies vegetals com el lliri blanc o el rave de mar i rèptils com la tortuga o la serp d’aigua i el granot o l’anguila.

Altres indrets:


- Es call de Palma
- El tren de Soller
- Les fons ufanes de Campanet
- Cala calvari
- Es Coll Baix
- Cap de formentor
- Ciutat romana de Pollentia
- Observatori astrològic de Costitx
- Excursió a la foradada
- Cala Agulla
- Sa torre de ses ànimes. Carretera de Banyalbufar

PD: A tu, quina de d'aquestes propostes t'agrada més?

Comentarios

Anónimo ha dicho que…
Els que jo m'agraden, ja els tens, uns altres:
Sa excursió a la foradada
Excursió a sa torre de ses ànimes, pasant per Banyalbufar amb personatges com nomenes, pensant en "Forna ... ", com poble de preda molt bonic.
Es coll baix, Mallorca es molt interesant.
Un beso .... llamj

Entradas populares